חגיגת בשרים בטעמים עם יוחנן למביאסי • בתיאבון

יוסי צלניקר 1 Comment on חגיגת בשרים בטעמים עם יוחנן למביאסי • בתיאבון
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוף קטיקאטרו

4 מנות
2 כפות קמח
4 חזה עוף ללא עור ועצמות
כף שמן זית
2 פלפלים צהובים בינוניים, פרוס
1 בצל בינוני, פרוס
חבילת פטריות פרוסות
כוס רוטב מרינדה
1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים

אופן ההכנה
מחממים תנור ל -350 מעלות. מניחים את הקמח בשקית ניילון גדולה ניתנת לאטימה חוזרת. מוסיף את העוף ומנערים.
במחבת גדולה על אש בינונית מחממים 1 1/2 כפית של השמן. מוסיף את העוף ומתגנים עד להשחמה, 4 עד 5 דקות לכל צד.
מניחים על תבנית אפייה.
מחזירים את המחבת לחום בינוני ומחממים את השמן שנותר. מוסיפים את הפלפלים, הבצל ופטריות ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם רכים, 8 עד 10 דקות. מסירים מאש ומוסיפה את המרינדה, זיתים ו1/4 כוס מים.
שפכו מעל רוטב על עוף בתבנית האפייה. אופו עד שנוצרים בועות רוטב סביב הקצוות, ואפו, 30 עד 35 דקות..

חזה עוף עם קישואים סיציליאני

4 מנות
4 תפוזים
1.4 כוס ויניגרט
4 חתיכות חזה עוף
1 כוס זיתי קלמטה
1.4 כוס בצל סגול פרוס דק
3 כפות נענע קצוץ
4 קישואים קטנים, חצוי לאורך
תרסיס שמן
1.4כפית מלח
1.4 כפית פלפל
1 שקית עלי ביבי

אופן ההכנה:
סחטו תפוז אחד (אמור לצאת כחצי כוס) וערבבו רבע כוס עם 2 כפות ויניגרט. הכניסו לתוך שקית עם החזה עוף,והשאירו בשקית כ 15 דקות אם הוינגרט והתפוז, בטמפרטורת החדר .
בינתיים חממו גריל.
קלפו את שלושת התפוזים וחתכו לחצי לאורך ופרסו לפרוסות דקות (חצאי עיגול) הניחו בקערה והוסיפו את הזיתים,בצל,נענע , שאר המיץ תפוזים, ויניגרט, וערבבו היטב.,
רססו שמן על חצאי הקישואים וטבלו במלח ופלפל.
הוציאו את החזה עוף מהשקית והניחו על הגריל ביחד עם הקישואים, למשך 8-10 דק' והפכו עד שזה חרוך ומבושל ו הקישו רך.

להגשה:
הניחו על הצלחת קודם את החסה ואליה הניחו את החזה עוף ושפכו מעט מהרוטב למעלה

לב ארטישוק ונציה

8 תחתיות לב ארטישוק גדולות
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
שן שום
בקבוק יין לבן יבש
כוס מים
3 כפות פטרוזיליה קצוצות
מלח ופלפל לפי טעם

מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית, הוסיפו את הארטישוק.
בשלו במשך 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה קלה, ולאחר מכן הוסיפו את מיץ הלימון, שום, יין, ומים.
הנמיחו את הלהבה לאש נמוכה, ובשלו עד שיהיה חום וזהוב בשני הצדדים כ -10 דקות.
מניחים את הארטישוק על צלחת וטבלו במלח ופלפל הוסיפו את הפתרוזיליה לקישוט

גמבות מוקפצים עם חומץ בלסמי

6 מנות
6 גמבות גדולות [2זהוב ו4 אדום]
3\1 כוס שמן זית
2 שיני שום כתוש
3\1 כוס חומץ בלסמי
מלח ופלפל
3\1 כוס פטרוזיליה חתוך

אופן ההכנה
לשטוף וליבש את הגמבות, לחתוך לחצי להוציא את הגרעינים ולחתוך לפרוסות קטנות של כ3 ס"מ
לאחר חימום השמן במחבת יש להוסיף את הגמבות עד להשחמה
להוסיף את השום ולטגן עוד דקה
להוסיף את החומץ בלסמי ולבשל עוד 4 דקות או עד שזה יספג
לטבל בקצת מלח ופלפל ואז לקשת עם פטרוזיליה

עוף פיקאטה

כמה פרוסות חזה עוף פרוס לשניצלים
1/2 כוס קמח חיטה מלאה
1 בצל חתוך דק
1/2 כוס ציר עוף
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס צלפים
1/4 כוס פטרוזליה קצוצה
כמה כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים מחבת על אש בינונית עם מעט שמן זית.
בוזקים על העוף מלח פלפל ומצפים אותו בקמח משני הצדדים.
צולים 3-4 דקות לכל צד ומוציאים מהאש.
מוסיפים שמן זית למחבת ומכניסים את קוביות הבצל.
מקפיצים עד הזהבה.
מוסיפים את ציר העוף ואת מיץ הלימון.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את הצלפים.
כשהחמאה נמסה, מחזירים את העוף למחבת לספיגת הטעמים, מערבבים כמה דקות, מפזרים מעל את הפטרוזליה ומוציאים מהמחבת.
מגישים את רצועות העוף פיקאטה מעל שעועית ירוקה מאודה ומעטרים בפרוסות לימון.

רוטב בשר לפסטה

1 כף שמן זית
1 קילו חזה בקר חתוך לקוביות
1 כפית מלח
1 ליטר ציר עוף או מרק עוף
1 עלה דפנה
1/4 כפית רוזמרין יבש
500 גר' עגבניות שרי
2 בצל שאלוט
4-6 שיני שום
1 כף שמן זית
3 ו-1/2 כוסות רוטב עגבניות מוכן
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס שמנת צמחית (פרווה)
מלח ופלפל גרוס עבה
קורט פתיתי צ'ילי
450 גר' פסטה פנה

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם כף שמן זית על חום גבוה וצולים את קוביות הבשר מכול הצדדים עם כפית מלח.
ממשיכים לערבב על חום גבוה עד שכול הנוזלים מתאדים והבשר משחים ומתקרמל.
מוסיפים ליטר ציר עוף, עלי דפנה ורוזמרין, מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה.
שמים בבלנדר את עגבניות השרי, כף שמן, בצלי שאלוט ושום, וטוחנים לפירה דק.
מוסיפים את פירה העגבניות ו-2 כפות רסק עגבניות לסיר הבשר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה שעתיים וחצי.
אחרי שעתיים וחצי, מורידים את המכסה, מערבבים ומבשלים עוד שעה על אש נמוכה.
אחרי שעה, מוסיפים 3 וחצי כוסות רוטב עגבניות מוכן ושמנת צמחית (לא חובה).
מוסיפים קורט פתיתי צ'ילי (לא חובה), ומלח פלפל לפי טעם.
מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עם מכסה עד שהבשר רך ומוכן.
מבשלים את הפסטה על פי הוראות ההכנה, וכאשר היא מוכנה מוסיפים אותה לסיר (או לחילופין, שופכים מהרוטב על הפסטה.



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    מתי יהיו מתכונים מהתוכנית של היום 21.12.15 ?
    המתכונים האחרונים של התוכנית שפורסמו הם מלפני חודש איפה המתכונים המעודכנים?